Posts

Showing posts from July, 2011

Ramadhan Kian Tiba...

Image
Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum w.b.t.
Alhamdulillah, Ramadhan yang mulia kian tiba...
Ya Allah, sampaikanlah kami ke bulan yang Engkau berkati, bulan Ramadhan... Amin. :)
Semoga Ramadhan tahun ni menjadi Ramadhan yg lebih baik daripada tahun2 lepas...InshaAllah.

Syaaban...Hadirmu Tidak Kusedari

Image
Bismillahirrahmanirrahim...
Salamullahi `alaikum warahmatu wabarakatuh...
Hello my blog readers & visitors! Alhamdulillah, dapat jugak ana update blog harini.
Sedar tak sedar, kita semua dah memasuki bulan Syaaban, antara bulan2 yang mulia di sisi Allah S.W.T.
Selepas Syaaban, Ramadhan! Masha Allah, sudah hampir diri kita ke bulan yang diwajibkan kita berpuasa...Alhamdulillah, semoga Allah memberi peluang kepada kita semua untuk menikmati peluang beribadah pada bulan yang melimpah ruah nikmat & ganjaran pahala di dalamnya...Amin..
Bulan Syaaban...
Antara bulan2 yang mulia... di dalamnya ada terdapat nisfu syaaban.
Suatu hadis yang dirawikan oleh Atha bin. Yassar:
"Pada malam Nisfu Syaaban, dihapuskan oleh malaikat maut, setiap orang yang hendak meninggal dunia dari Syaaban ke Syaaban yang lain, dan seseorang menanam tanaman, menikah isteri serta membangun rumah dimana namanya telah dihapuskan sebagai orang yang mati. Tetapi malaikat maut tidak melihatnya. Kecuali kita diperintah…

I Believe - Irfan Makki & Maher Zain :)

Image
Bismillahirrahmanirrahim...
Irfan Makki & Maher Zain :)
IRFAN MAKKIWhen you’re searching for the light
And you see no hope in sight
Be sure and have no doubt
He’s always close to youHe’s the one who knows you best
He knows what’s in your heart
You’ll find your peace at last
If you just have faith in HimYou’re always in our hearts and minds
Your name is mentioned every day
I’ll follow you no matter what
My biggest wish is to see you one day

Langkawi... :D

Image
Langkawi...



Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum semua. :)
Seronoknya...bestnya...& mcm2 lagilah sifat positif.. ;)
Sementara ade masa ni, ana nak update blog usang ni sebelum 2 hari ana kat langkawi... ana ade sertai rombongan ke Langkawi yg dianjurkan sekolah ana 2& 3 Julai ni... maklumlah, kali pertama nak pegi Langkawi, mestila excited! :)




Yang penting, coklat2 pelbagai variasi ana perlu beli.. yelakan, murah2 coklat kat sane. Siap ada kawan2 ana yang order lagi tu. Kebanyakannya nak coklat Daim yang mmg popular tu..


Coklat2... :P

Rasenye itu sahaja yang ana nak cakapkan untuk entry kali ini. Doakan keselamatan ana di Langkawi nanti ye. InshaAllah. Wassalam!