Posts

Showing posts from January, 2011

Maher Zain- Insha Allah (Malay Version) ! ^_^

Image
Maher Zain~
Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamu`alaikum warahmatullah wa barakatuh...
Alhamdulillah, dapat jgk ana update blog hari ni...ade news yg ana nk share dgn antum smua...akhirnya, ana dpt jgk dengar lagu Maher Zain- InshaAllah dlm bhs Melayu...Alhamdulillah!!! best sgt lagu nye....kat sini ana nak share lirik lagu InshaAllah ni & video nye... selamat m`hayati & smoga b`manfaat utk antum smua, InshaAllah... :)
Lirik :
Andainya..
Kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram,bagai malam yang kelam
Tiada bantuan,tiada tujuan

Janganlah berputus asa..
Kerana Allah bersamamu..

[Chorus]
InsyaAllah... InsyaAllah...
InsyaAllah... Ada Jalannya...
InsyaAllah... InsyaAllah...
InsyaAllah... Ada Jalannya...

Andainya..
Kesalmu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu

Janganlah berputus asa...
Kerana Allah bersamamu...

[Chorus]

Kembalilah....
Kepada yang Esa
Yakin padaNya,panjatkanlah doa..
Oh... Ya Allah...
Pimpinlah dak…

KELEBIHAN MENUNTUT ILMU ^_^

Image
Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamu`alaikum waRahmatullah waBarakatuh... :)

Kaifa halukum, semua? Harap antum semua dalam keadaan yang sihat wal`afiat..InshaAllah. Pagi2 ni ana xde buat ape2...maklumla, x pegi skolah pulak harini...ana x berape nk sihat...doakan ana cepat sembuh...amin...:)

Sepanjang ana tingkatan4 belajar pend. Al Qur`an & Sunnah untuk thn 2011 ni, ana makin b`minat nk belajar subjek ni..hrp b`kekalanla minat ana ni...InshaAllah...

Kali ini, ana nk share sebuah hadith yang menerangkan kelebihan menuntut ilmu...

Sabda Rasulullah SAW maksudnya: Daripada Abu Darda` Radiallahu `anhu berkata: aku telah mendengar Rasulullah bersabda, " Sesiapa yang berusaha untuk menuntut ilmu, Allah akan mempermudahkan jalan menuju ke syurga dan para malaikat mengembangkan sayapnya menaungi orang yang menuntut ilmu kerana suka akan mereka. Sesungguhnya orang yang alim juga akan dipohonkan keampunan oleh makhluk yang berada dilangit dan dibumi sehinggakan ikan di air dan kelebihan seo…

DUA PILIHAN...SATU YANG MENENTUKAN PERJALANANKU~

Bismillahirrahmanirrahim... SAINS AGAMA/KEMANUSIAAN AGAMA...
Assalamu`alaikum w.b.t. Alhamdulillah, dpt jugak update blog ni walaupun dah mula busy utk sekolah ni...Alhamdulillah, ana dah pun 16 tahun...(tapi skrg ni baru 15 tahun 7 bulan... :D). Untuk meneruskan perjalanan sebagai pelajar, ana memilih aliran pengajian Islam & Sains Tulen. Subjek tambahan: Pend. Syariah Islamiyyah, Pend. Al-Qur`an & As-Sunnah, B.Arab, Bio, Kimia, Fizik, & Add Math......byk betul tambahannya...:(( ana x berape yakin utk ambik subjek2 sains ni..subjek2 agama & b.arab tu InshaAllah boleh...tp sains2 ni ana x rase ana boleh bwk...
Nasib baiklah ana ade minta utk pergi ke SMKA & SBP...dan minta aliran kemanusiaan agama...xde subjek sains2 ni, cume subjek SAINS shj....pakej utk kemanusiaan agama :ekonomi asas, prinsip p`akaunan, perdagangan, bla, bla, bla...hrp2 dptle... :D
Rasenye dh xde ape2 yg nk dikongsikan lagi dh...xlarat nk tekan2 ni... p/s: doakan utk ana agar dpt tawaran ke SMKA/SB…