Friday, February 25, 2011

Peluangku Tak Kesampaian


Gambar Maher Zain ketika beliau baru shj tiba di Malaysia Isnin yg lepas


Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamu`alaikum w.b.t. semua.

Walaupun dah makin tak ramai tengok blog buruk ni. Ana tetap meneruskan blogging. Nak kongsi cerita ni walaupun dah xde sape yg nk bace.

Pada 29.1.2011, sabtu, ana telah menelefon radio Ikim.Fm bagi kuiz Maher Zain Live in Concert yang akan dilangsungkan hari ini, 25 & 26 Februari 2011. Wah, b`debar2 jantung ni sbb deejay yg b`tugas mse tu jawab panggilan ana. Alhamdulillah, dpt jgk msuk kuiz ni. Mmg nk sgt2 pegi konsert Maher Zain ni. Yelakan, peminat setia. Deejay tu bgi soalan x la susah sgt. Bilakah tarikh konsert ni akan diadakan (mmg senang pun). Alangkah gembiranya ana mse tu.

Ana dpt jwb soalan kuiz tu dgn betul. Bangga je suara on air mse tu. hadiah utk pemenang kuiz tu 1 tiket percuma ke konsert Maher Zain. Memang ana dh dpt dh pun. Tp ana X BOLEH PERGI. Sedih sgt2. Dah lame ana nanti2 kan saat ni. Lagi2 ana dpt tau dari Facebook Maher Zain Malaysian Fan Club (Mzm-Fc) yang Maher Zain akn nyanyikan lagu InshaAllah dlm versi melayu scara live di konsert tu. Bestnya lah kalay dapat pergi.

Tapi tak kesampaian. tempat konsert tu t`lalu jauh bagi ana. jadi, tiket tu hanya kenangan shj bg ana. sedih. xpela, mgkin lain kali aje. Ade hikmah di sebalik apa yg b`laku. Ana redha shj ketentuan Allah s.w.t. Yang penting, ana tetap menjadi peminat setia Maher Zain.

Ok, lah, itu shj yg ana nk kongsikan harini. may Allah s.w.t bless us in our days, InshaAllah. Wassalam.

No comments:

Post a Comment

saya

Klik~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...