Ustazah Muda...! :D

I don`t want to be a teacher! even for a minute! :(


Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamu'alaikum, semua . . . hu3 . . alamak . . . esok, 11 April 2011 Isnin . . . kena jadi 'ustazah muda sekejap' dalam kelas. X suka la . . . ana ni status pelajar, dah kena ajar orang yg same status dengan ana pulak. Yang suruh ana jadi ustazah ni ustaz yg ajar ana subjek Qur`an Sunnah la . . . kenape ana?? x pandai la dalam nak keluarkan suara yang kuat di khalayak ramai. nak kena 'senyum' pulak tu nnti.


Oke x kalau jadi cekgu mcm pic kat atas ni? :D



Yelakan, kalau masam je muka ni, nanti kawan2 'boring' pulak. ataupun ana ni yang excited sangat??? hmm. . . udahla kena ajar 1 tajuk dalam topik `ulumul Qur`an. . . tawakkal ajela esok . . . tapi, demi nak berlatih jd seorang da`ei ( pendakwah), ana kena jadi 'ustazah muda' jugak! :D



ade tips2 cmane nak jadi cekgu/ ustazah yang bagus? he3.. :)


itu je utk post kali ini... Wassalam!

p/s: sebenarnye ana xde idea nak post en3 ape hari ni. . .ade mase nk update, tapi xtau nak post ape pulak. . .^^

Comments

Popular posts from this blog

APA YANG ADA DI DALAM SEBIJI KURMA?

KELEBIHAN MENUNTUT ILMU ^_^

BUAH-BUAHAN YANG DISEBUT DI DALAM AL QUR`AN