Friday, June 24, 2011

Pancake & Sos Strawberi...(sedap!!!) :P

Pancake & sos strawberi...

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum kepada pembaca semue...kaifa halukum? Alhamdulillah...dapat jugak ana update entry kat blog ana yang makin ramai follower nye.. :D
sabtu, 25.6.11 hari ni la kan... tadi di sekolah ada hari kokurikulum & hari koperasi sekolah (2 in 1)... sekolah mane? sekolah ana lah! SMK SERI PERAK... :)

ana & kawan serapat ade masuk pertandingan memasak. Tau tak tema menu masakannye ape? Satu set sarapan pagi yang lengkap untuk 3 org.. yang peliknya kenapa maksima bajet masakan ni diletak dengan harga rm10... em, apepun, kump. ana yang mewakili Kelas Kemahiran al-Quran sudah cuba yang terbaek untuk menang...



Tgh habiskan pancake...sedapnye...

Setelah seminggu berbincang2 dengan kawan2 sekumpulan nak masak ape, kami pun memutuskan untuk memasak pancake & sos strawberi (ala-ala western... ;P)
Tapi tiba2 malam sebelum esoknya pertandingan (malam semalam la), ade sorang kawan ana ni nak tukar perancangan. Nak jadikan pancake tu sebagai desert, & gantikan nasi goreng biasa sebagai menu utama. Apepun, kami yang lain terima je. Mane tau menang ke kan.


Nasi goreng yang tgh dimasak...


Sudah siap!

Alhamdulillah, pertandingan memasak ni berjalan selama 2jam (8.30-10.30)...dan kami bertungkus lumus nak siapkan set sarapan pagi kami ni. Masa nak kacau nasi goreng, nyaris2 kuali nasi goreng tu tak terbalik...aduh, buat malu je. Tapi, xpela, nasib baik hanye seorang saksi je yg lihat kejadian tersebut...(ustaz redhuan... :P)
Masak3..., akhirnya kami bersyukur sangat2, kami dapat tempat kedua... Alhamdulillah! Alhamdulillah! Alhamdulillah! Dengan bangganye ana naik pentas untuk ambil hadiah mewakili kumpulan kami semasa majlis penyampaian hadiah... :D

Inilah hadiahnye...


Okela, kali ni ana nak cite pasal suasana hari kokurikulum ni. Banyak jugak gerai2 yang dibuka. Rambang mate tengok banyak sangat jualan.

Dan yang paling ana tersentuh, ana dapat jumpa dengan seorang kakak yang memang manis, sejuk mata memandang, solehah & sopan santun orang nye... Kak Wani name gelarannye... I hope i can see u again, ukhti! Miss to see u again... :') Nasib baik sempat bergambar dengan kakak tu... :))

Ana (tudung hitam)& kak wani.. :)


Sekolah Menengah Kebangsaan... inilah tempat ana belajar. Pelbagai ragam pelajar2 nye yg terlalu bebas pergaulan antara lelaki & perempuan... Tak tau la mcmane nak jadi. Di sekolah tadi ade yang jalan berdua2an...astaghfirullah, x malu langsung ustaz, ustazah& ckg2 nampak. Ana hanya mampu menjeling dari jauh & membenci di dalam hati shj..

Ok la, itu shj yg ana nak luahkan entry hari ni. InshaAllah, klau ade masa, ana akan update lg. Wassalam! :)

No comments:

Post a Comment

saya

Klik~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...